vind een schrijfdocent of schrijfcoach bij jou in de buurt

Vind een schrijfdocent of schrijfcoach bij jou in de buurt

ikwilschrijven.nl

bekijk hier bij wie je online kunt schrijven

bekijk het overzicht met alle  schrijfspecialisten

inspirerend en gemakkelijk:  voor iedereen die een schrijfactiviteit zoekt of professionele schrijfbegeleiding

WAT WIL JE DOEN? KIJK HIER VOOR INSPIRATIE!

Woordenkabinet

In iedere lade van het woordenkabinet vind je informatie en een link naar de schrijfspecialisten die je verder kunnen helpen.

Zie je niet direct wat je zoekt?  Zoek je iets anders? Kijk dan bij de vragen die vaak gesteld worden. Of laat het ons weten: we denken graag met je mee.

woordenkabinet - ikwilschrijven.nl

O - P

R

S

Toen de boekdrukkunst nog niet bestond, werden verhalen eindeloos doorverteld. Dat lukte alleen als er veel beeldende elementen in zaten. Storytelling is de kunst om een verhaal kort en krachtig, invoelbaar of grappig weer te geven. Tegenwoordig wordt het ook vaak gebruikt voor marketing en krachtige reclameboodschappen.

Bij wie en waar>>

Kijk ook bij copywriting, korte verhalenreclameteksten, zakelijk schrijven, 

 

Sch

In een (virtueel) schrijfcafé komen schrijfliefhebbers samen om, onder het genot van een kopje koffie of thee, ongedwongen en zonder prestatiedruk te schrijven aan de hand van inspirerende opdrachten. Of je nu veel of helemaal geen schrijfervaring hebt; iedereen is van harte welkom!  

Bij wie en waar>>

Een schrijfcoach geeft individuele begeleiding bij het schrijfproces. Hij of zij gaat in op specifieke vragen, adviseert en helpt bij het vinden van oplossingen voor valkuilen. Met de hulp van een schrijfcoach ontwikkel je jouw schrijverschap, waardoor je teksten beter tot hun recht komen.  

Wie en waar>>

Kijk ook bij tekstadvies

Tijdens een schrijfdag staat altijd iets centraal. Je kunt bijvoorbeeld een hele dag aan de slag met een bepaald thema, met de vormgeving van teksten, schrijftechniek(en) of bepaalde poëzie- of prozagenres. Schrijfdagen  worden vaak georganiseerd bij actuele thema’s, bij culturele en maatschappelijke projecten en kunstmanifestaties.

Bij wie en waar>>

Bij een schrijfmarathon schrijf je aan een stuk door in verschillende rondes. Een ochtend, middag of hele dag aan de gang met één thema of met verschillende manieren van creatief schrijven. Door zo te schrijven, verleg je je grenzen. De ervaring leert dat je innerlijke criticus dan de mond wordt gesnoerd, waardoor je steeds meer vrijheid voelt bij het schrijven.

Bij wie en waar>>

T - Z

Zenschrijven of meditatief schrijven helpt je om tot rust te komen of nieuwe inzichten te vergaren. Met een inspirerende opdracht schrijf je in stilte, alleen of tegelijk met anderen gedurende een afgesproken tijd achter elkaar door. Het tempo van je gedachten voegt zich naar dat van je pen.

 

Bij wie en waar>>