vind een schrijfdocent of schrijfcoach bij jou in de buurt

Vind een schrijfdocent of schrijfcoach bij jou in de buurt

ikwilschrijven.nl

bekijk hier bij wie je online kunt schrijven

bekijk het overzicht met alle  schrijfspecialisten

inspirerend en gemakkelijk:  voor iedereen die een schrijfactiviteit zoekt of professionele schrijfbegeleiding

Wat wil je doen?

Woordenkabinet

In iedere lade van het woordenkabinet vind je informatie en een link naar de schrijfspecialisten die je verder kunnen helpen.

Zie je niet direct wat je zoekt?  Zoek je iets anders? Kijk dan bij de vragen die vaak gesteld worden. Of laat het ons weten: we denken graag met je mee.

woordenkabinet - ikwilschrijven.nl

A - B

Art Journals zijn geïllustreerde dagboeken die doen denken aan oude schoolagenda’s. Met een combinatie van woord en beeld vang je jouw dag. Je maakt alles zelf, en alles mag: knippen, scheuren, plakken, tekenen, kalligraferen, kleuren, stempelen en schrijven. Het maken van een Art Journal is populair over de hele wereld.

Bij wie en waar>>

Een blog is een persoonlijk artikel op internet. Met een blogartikel kun je mensen inspireren, je mening verkondigen, beleid beïnvloeden of klanten aan je binden. Websites waar regelmatig nieuwe blogs verschijnen worden eerder gevonden via zoekmachines.

Bij wie en waar>>
Kijk ook eens bij zakelijk schrijven

Veel mensen dromen ervan om ooit een boek te schrijven. Een boek met één langer verhaal of meerdere korte, een verzameling van columns, blogs of gedichten. Of een boek met tips, recepten of lesideeën op een bepaald gebied. Vaak hebben mensen wel een onderwerp in gedachten, maar dan? Hoe doe je research en hoe maak je er een boeiend geheel van?

Ontdek bij wie en waar je verder komt>>

Kijk ook eens bij manuscriptbegeleiding, literair advies / schrijfadvies, schrijfcoach, schrijfconsult

 

C - E

In een dagboek worden persoonlijke (dagelijkse) belevenissen beschreven. Vaak voor eigen plezier, soms voor het krijgen van inzicht. Maar er kan meer:  door zorgvuldig analyseren en op zoek te gaan naar verbanden en patronen kunnen uit dagboekfragmenten betekenisvolle verhalen tevoorschijn komen.

Bij wie en waar>>
Zie ook: biografie, familiegeschiedenis, levensverhaal/autobiografie

 

[overzichtslijstje]

 

 

Bij wie en waar>>

Teksten moet je vloeiend kunnen lezen. Ze moeten kloppen en tot de verbeelding spreken. Bijna iedere schrijver wordt na verloop van tijd blind voor zijn of haar eigen werk: een eindredacteur geeft suggesties en corrigeert, zodat een tekst staat als een huis.

Bij wie en waar>>
Zie ook: individuele schrijfbegeleiding, manuscriptbeoordeling, proeflezers / meelezers, uitgeven

In een literair essay onderzoek je al schrijvend een bepaald onderwerp. Dat begint met een centrale vraag; die wordt verkend met beelden, herinneringen, associaties en verrassende gedachtesprongen. Door het zoeken naar verbanden en relaties kunnen nieuwe inzichten ontstaan. Als literair genre biedt het ruimte om non-fictie een verhaal te geven.

Bij wie en waar>>

F - G

Wie schrijft, blijft. Maar hoe blijf je schrijven? Iemand die meeleest, kan je aan de gang houden of een tekst vlot trekken met tips en opbouwend commentaar.  

Bij wie en waar>>

Kijk ook bij Literair advies / schrijfadvies , proeflezers / meelezers, schrijfcoach

Afscheidsgedichten , Feestgedichten, Gedichtenbundel maken, Gelegenheidsgedichten, Haiku, Internetgedichten, Instagram Poetry, Kinderliedjes, Kinderrijmpjes, Liedteksten, Light Verse, Parlandogedichten, Plezierdicht, Poëzie, Poetry Slam, Prentenboek, Rap, Readymade, Sonnetten, Kinderversjes, Slam Poetry, Smartlappen, Songteksten, Spoken Word, Straatpoëzie, Tekst en beeld, Text on stage

 

 

Bij wie en waar>>

Wil je een boek schrijven, maar ben je tot de conclusie gekomen dat je dat zelf niet kunt of wilt? Een ghostwriter zorgt ervoor dat jouw verhaal precies volgens jouw wensen op papier komt te staan. Met uiteraard jouw naam eronder, of op de kaft.

Bij wie en waar>>

H - K

Bij het schrijven voor kinderen is het van belang de juiste toon te vinden, want het zijn kritische lezers en luisteraars. Met kennis van zaken over een goede opbouw, gedoseerde spanning, geloofwaardigheid, fantasie, humor én inzicht in de ontwikkeling van kinderen kun je veel bereiken.

Bij wie en waar>>

Zie ook: prentenboek

L - N

In een levensverhaal of autobiografie laat je anderen zien wij jij bent en wat in jouw leven van belang is. Het schrijven is vaak een intensief en boeiend proces. Maar waar moet je beginnen, welke vorm en invalshoek kies je, en hoe houd je plezier in het schrijven? Laat je begeleiden door een expert die je helpt jouw levensverhaal pakkend onder woorden te brengen.   

Bij wie en waar>>

Zie ook: biografie, dagboek, familiegeschiedenis

Een limerick is een populaire dichtvorm met een verrassende, humoristische of dubbelzinnige inhoud. De moeilijkheidsgraad bij het schrijven word nogal eens onderschat: een limerick moet aan veel technische eisen voldoen én grappig zijn.

Bij wie en waar>>

Zie ook: plezierdichten/gelegenheidsgedichten

Vrijwel elk dorp en elke stad heeft een historische vereniging of kent individuen die over een schat aan historische informatie beschikken. In verhalen over het lokale verleden wordt unieke informatie gedeeld en behouden. 

Bij wie en waar>>

Zie ook: biografie schrijven, familiegeschiedenis