voor schrijfadvies, inspiratie en schrijfbegeleiding op maat

uitspraken van bekende schrijvers

Schrijvers over schrijven

schrijvers over schrijven - hella haasse

Hella Haasse

Hella Haasse is een van de belangrijkste Nederlandse schrijvers van de 20e eeuw. Ze ontving onder andere de P.C. Hooft-prijs, de Constantijn Huygens-prijs en de Prijs der Nederlandse Letteren.

Margriet de Moor

Margriet de Moor schrijft verhalen, romans en essays. Het meest bekend zijn haar esthetische verhalen met dubbele betekenislagen. Haar werk is inmiddels in meer dan vierentwintig talen vertaald.

schrijvers over schrijven Kees 't Hart

Kees 't Hart

Kees 't Hart publiceerde verhalen en romans en bespreekt literatuur voor onder meer de Groene Amsterdammer.

schrijvers over schrijven - Adriaan van Dis

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis (1946) is een veelzijdig, geëngageerd schrijver. In 2015 kreeg hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre.

schrijvers over schrijven - Connie Palmen

Connie Palmen

Connie Palmen behoort tot de belangrijkste Nederlandse schrijvers van deze tijd. Ze studeerde in 1986 cum laude af in de Nederlandse letterkunde en in 1988 in de filosofie. Haar debuutroman De wetten was een ongekend succes.

schrijvers over schrijven - J.R.R. Tolkien

J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien was een Engelse filoloog, dichter en hoogleraar in de Engelse taal- en letterkunde. Hij word gezien als de vader van de moderne fantasy-literatuur.

Natalie Goldberg

Natalie Goldberg is auteur en schrijfdocent. Met haar boeken inspireert ze mensen om te schrijven, hun schrijfvaardigheid te ontwikkelen en te ontdekken hoe schrijven kan dienen als een vorm van zelfexpressie.

schrijvers over schrijven - Tim Krabbé

Tim Krabbé

Tim Krabbé is een uiterst veelzijdig auteur. Hij schrijft romans, korte verhalen, poëzie en is daarnaast actief als journalist. Werk van hem werd in vijftien talen uitgebracht.

schrijvers over schrijven - Mark Twain

Mark Twain

Mark Twain werd vooral bekend door zijn romans De Lotgevallen van Tom Sawyer en De Lotgevallen van Huckleberry Finn, waarvan met name de laatste vaak als Great American Novel wordt aangemerkt.

schrijvers over schrijven - anne frank

Anne Frank

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hield Anne Frank een dagboek bij. Het is vertaald in meer dan 70 talen en wordt beschouwd als een van de belangrijkste getuigenissen van de verschrikkingen van de Holocaust.

schrijvers over schrijven - Rutger Kopland

Rutger Kopland

Dichter, essayist, psychiater en emeritus hoogleraar biologische psychiatrie aan de Rijksuniversiteit Groningen was een van de populairste Nederlandse dichters uit de periode 1975-2012.

schrijvers over schrijven - John Steinbeck

John Steinbeck

John Steinbeck was een Amerikaans auteur. Hij schreef zestien romans, zes non-fictie boeken en vijf verhalenbundels. In 1962 werd Steinbecks werk bekroond met de Nobelprijs voor de literatuur.

schrijvers over schrijven - Murakami

Haruki Murakami

Haruki Murakami is een Japans schrijver en vertaler. Hij onderscheidt zich van zijn tijdgenoten door zijn westerse schrijfstijl, die hij zich eigen maakte vanuit zijn interesse in de Amerikaanse literatuur.

schrijvers over schrijven - Simon Carmiggelt

Simon Carmiggelt

Simon Carmiggelt was een Nederlands journalist, schrijver en dichter. Onder het pseudoniem Kronkel publiceerde hij bijna veertig jaar vrijwel dagelijks een cursiefje in dagblad Het Parool. Het cursiefje wordt wel gezien als de voorloper van de column.

Je voordeel doen met uitspraken van bekende schrijvers? Lees meer >>