vind een schrijfdocent of schrijfcoach bij jou in de buurt

Vind een schrijfdocent of schrijfcoach bij jou in de buurt

ikwilschrijven.nl

bekijk hier bij wie je online kunt schrijven

bekijk het overzicht met alle  schrijfspecialisten

inspirerend en gemakkelijk:  voor iedereen die een schrijfactiviteit zoekt of professionele schrijfbegeleiding

over de expertise van schrijfdocenten en schrijfcoaches

Schrijvers begeleiden is een vak

Moet je een bepaald talent hebben om te kunnen schrijven?  Als  schrijver geboren zijn? Een mooi idee, dat er een muze in je huist die je alle inspiratie meegeeft én allerlei schrijftechnieken én de gave om je hele verhaal, gedicht of boek in één vloeiende beweging neer te zetten. 
Maar wat als je ontdekt dat het voor jou zo niet werkt?  Dan zijn er professionals die je kunnen begeleiden!

Expertise

Expertise

Wie gitaar wil leren spelen, zoekt een gitaardocent. Beter leren schrijven kan bij docenten creatief schrijven. Ze weten veel van schrijfprocessen, associatievormen en schrijftechnieken, hebben ervaring in het leren schrijven in allerlei verschillende genres. Daarnaast hebben ze geleerd hoe je schrijvers begeleidt, inspireert en stimuleert. Van beginner tot zeer ervaren.

Vakmensen

Vakmensen

Zelf goed kunnen schrijven is een vak. Schrijvers begeleiden ook! Daarom zijn er sinds 2012  inhoudelijke richtlijnen voor instellingen die docenten opleiden.  Gecertificeerde schrijfdocenten beschikken over flink wat kwaliteiten.

En een schrijfcoach?

En een schrijfcoach?

De focus van een schrijfcoach ligt vaak op individuele begeleiding.  
Schrijfcoaches zijn goed in doorvragen en het maken van een eerste analyse of quickscan. Wat wil je eigenlijk bereiken? Wat heb je al in huis? Is de opbouw van je teksten tot nu logisch, hoe is je taalgebruik, past wat je schrijft bij de doelgroep die je wilt bereiken, vertel je ook echt wat je wilt zeggen?

Blijven leren

Blijven leren

Taal is levend: er ontstaan voortdurend nieuwe vormen van expressie. Schrijfspecialisten zijn nooit uitgeleerd! Via het Netwerk Schrijfdocenten blijven ze op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Ze volgen ook regelmatig masterclasses waar ze verdieping en extra kennis opdoen van genres, doelgroepen en speciale werkvormen.

Kort verhaal

Kort verhaal

Als gediplomeerd schrijfdocent is Esther Bevers breed opgeleid in het doceren en begeleiden van schrijvers. Over het volgen van de opleiding publiceerde ze een kort verhaal: Brood bakken zonder diploma.

Zoek een docent of coach die bij je past

Zoek een docent of coach die bij je past

De juiste persoon vinden is van belang. En dat werkt van twee kanten. Als schrijver en docent of coach elkaar goed begrijpen komt dat het groeiproces ten goede. Zoeken en vinden gaat gemakkelijk via de zoekfunctie in de header en via het woordenkabinet.