VOOR SCHRIJVERS EN SCHRIJFDOCENTEN

Opleidingen

voor schrijvers

Wil je beter leren schrijven? Ben je op zoek naar inspiratie of naar professionele begeleiding? Op deze website delen professionele schrijfdocenten en schrijfcoaches informatie om jou verder te helpen. Via het woordenkabinet zie je wat er mogelijk is.

Schrijversvakopleidingen

opleidingen schrijfdocenten

voor schrijfspecialisten

Schrijfdocenten en schrijfcoaches zijn vakmensen. Ze laten schrijvers kennismaken met allerlei genres en vormen van schrijven. Ze kunnen hen begeleiden, inspireren, helpen onderzoeken wat ze willen vertellen en schrijftechnieken aanreiken. 

Om het beste uit (beginnende) schrijvers te halen en cursisten verder te helpen moet een docent heel wat in huis hebben. Ik ben een voorstander van schrijfonderwijs op niveau, óók (nee: juist) als er les wordt gegeven aan beginners. Ik wil een docent die weet wat hij doet en niet aanstuurt op middelmatigheid of eenheidsworst. Zulke docenten worden evenmin als schrijvers zomaar geboren. Goed schrijfonderwijs begint bij docenten die zichzelf en hun vak serieus nemen. En dat alles zonder de cursisten de eigenzinnige speelruimte te ontzeggen waar het bij schrijven zo vaak om te doen is.

Ester Naomi Perquin
Dichter des Vaderlands (2017-2019) en schrijfdocent

Docentopleidingen