ikwilschrijven.nl

inspirerend en gemakkelijk:  voor iedereen die een schrijfactiviteit zoekt of professionele schrijfbegeleiding
Manou
van de Zande
Schrijver & Schrijfdocent
De Schrijfschool
3012XK
Rotterdam
Zuid-Holland

bereikbaarheid vaste locatie

bereikbaar met openbaar vervoer

Mijn aanbod

proza

bloggen, boek schrijven, columns schrijven, essays schrijven, korte verhalen, verhaal schrijven

poezie

stadsgedichten, vrije verzen

zakelijk

commercieel bloggen, journalistiek schrijven, webteksten

publiceren

eindredactie, feedback op tekst

schrijfactiviteiten

bedrijfstraining, in-company, individuele schrijfbegeleiding, online schrijven, schrijfcoaching, schrijfcursus, schrijfmarathon, schrijfwedstrijden, zakelijk schrijven, schrijftraining

Over mij

Ik maak verhalen los - bij jou. Daarvoor pak ik je in mijn lessen monter bij kop en kont; voor romantisch De Muze-geneuzel hebben we geen tijd. Want voor zus-gedicht grijp je moersleutel nr 14, voor zo-verhaal een figuurzaag. Pak een waterpas als je gaat herschrijven, en kijk voor een lekkere metafoor goed rond in schuur of werkplaats. Schrijven is een ambacht. De kunst komt later wel, door véél te doen en te proberen, met serieus schrijfplezier.

Opleiding / ervaring

>> Dactylus | opleiding schrijfdocenten >> Fontys | Academie voor Journalistiek >> UvA | Engelse Taal- en Letterkunde Ik ben sinds 1999 freelance tekstschrijver en (eind)redacteur. In 2006 gaf ik mijn eerste schrijfles en inmiddels kan ik het goed. Samen met vennoot Evelyn Strube run ik sinds 2017 De Schrijfschool.

Netwerken

Bij De Schrijfschool geven ongeveer 10 verschillende docenten les. Ons schrijflesaanbod varieert van columns tot essays, van korte verhalen tot schrijven met humor. De Schrijfschool reilt en zeilt in groot-Rotterdam - en online. We werken samen met KADE40 in Vlaardingen en met andere culturele mix-uppers in 010, van café Rotown tot Leeszaal West.